Conan juristen
regelt uw recht!

Mediation

Wat is relatie mediation

Relatie mediation is een proces van 1 of meerdere sessies waarbij partners met elkaar het gesprek aan gaan onder begeleiding van een mediator om inzicht te verkrijgen in gedrag, patronen en emoties. In tegenstelling tot echtscheiding mediation is de doelstelling herstel van de relatie.

Je loopt al langer met de gedachten rond dat je eigenlijk wilt scheiden. Jullie zijn niet happy in de relatie, maar weten niet wat te doen. er wordt alleen nog maar over de kinderen gesproken met je partner. Jullie groeien langzaam uit elkaar en hebben andere verwachtingen en tegenstrijdige gevoelens (frustratie, verliefdheid, boos of uitgeput zijn). Deze bronnen en gevoelens kunnen een voedingsbodem worden van grote relatieproblemen.

Een (echt)scheiding) is een lastig en ingrijpend proces. Als jij en/of je partner twijfelen aan je relatie is relatie-mediation een manier om inzicht te verkrijgen of er nog iets te redden valt of dat het beter is om uit elkaar te gaan. Eigenlijk ben je het aan jezelf, je partner en je kinderen verplicht.

Uit elkaar beter dan met elkaar ?

Als u uiteindelijk samen besluit dat het beëindigen van de relatie toch de beste optie is, dan kunnen wij u hierin begeleiden met o.a. het opstellen van een ouderschapsplan en convenant. Dit geeft rust voor alle betrokkenen en een gezonde basis om verder te gaan als ex-partners en/of ouders.

Juridisch Advies Nodig? Neem Vrijblijvend Contact Op.